Tuesday, August 16, 2011

Lava Cake

Evo još jednog zanimljivog (i ukusnog) recepta!
Lava cake ili toplo-ladno desert sam jela 1. put juče, sa Arjom, sestrom od tetke, u lounge bar-u 'Objectif' (da znam ' nije ni Objektif ni Objective :P spoj dve kulture valjda..) u Ohridu, tačnije na ohridskom keju.
Dve porcije lava cake-a i 2 limunade, koje su bile neverovatno, rtuć kisele (treba vam najmanje 3 kesice šećera, mislim ako ikad odete u Ohrid, sednete u Objectif i naručite limunadu).

Arja :))


Lava Cake x)


Uglavnom, bilo je baaaš ukusno i preporučujem svakome!
A sada recept :))  Ima ih dosta na internetu, ja sam izabrala 1.
Lava Cake (ili toplo-ladni kolač ili sever-jug) :

Potrebno je:
500gr crne čokolade (za kuvanje, normalno)
10 jaja
125gr putera
200gr brašna
500gr sladoleda od vanile (ili jagode)
300gr mlevenih oraha (nije neophodno)

Priprema:
Čokoladu i puter zajedno rastopite na pari. Kada se lepo rastopi i sjedini, skonite čokoladu  s vatre da se ohladi, pa umutite jaja i polako dodajte u čokoladu. Mešajte sa žicom i polako dodajte brašno, i dalje mešajte i onda na karju dodajte orahe (ako imate/želite) i opet mešajte.
Smesu stavite u modle koje prethodno premažete puterom i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, 5min.
Sliuži se sa 1 kuglom sladoleda od vanile ili jagode, dekoracija po iyboru, ali ne mešajte previše ukuse. :) Brzo i jednostavno! :D

Znam znam, 10 jaja je puno, ali stvarno je divan desert :))
Ako ne želite da tošite jaja ili vas mrzi (zaboga -.-') da se igrate poslastičara, dođite u Ohrid u  Objectif , toplo-ladno košta 189den ili oko 3e.
Kako god da odlučite, ponesite laptop sa sobom (im a net-a u Objectif-u) i uz diivan kolač i atmosferu, uživajte u modnim savetima moje Mateje ^^
Sara


2 comments:

  1. Уф, страшно слатко.
    Се токмам да пробам од оние готовите на Dr. Oetker.
    Поздрав. :)

    http://sassycasual.blogspot.com/

    ReplyDelete