Monday, September 19, 2011

Shoes – we just can’t get enough of them!

Cipele. Pogotovu one na štiklu. Ahh. Mezimice svake žene (ili barem većine). Ja ih  obožavam! Hvala Bogu na raznovrsnosti I originalnosti ideja modnih kreatora! Amin!
Nego da počnem. Kao I svake sezone  (sada konkretno pišem o cipelama za jesen-zimu 2011/2012), ima različitih, modela, trendova, visina cipela tako da svaka od nas moze da izabere trendy model koji joj odgovara. Juhu! :D

Razgledala sam 'malo' razne sajtove modnih kuća i magazina (ima ih stvarno mnogo) i suzila sam izbor slika na meni najlepše modele cipela i čizmica i relativno novih trendova za ovu sezonu.
Primetićete da su svetle boje 'ustupile' više mesta onim tamnijim, ali ako ćemo iskreno, po hladnom vremenu češće se i nosi obuća tamnije boje, jer smo sve praktične – da se ne isprlja brzo. Po ovome što sam videla, najpopularnije boje ove sezone među kreatorima su crna (klasika), bela, bež, metalik boje, tamno plava, tamno braon, ljubičasta, crvena i kaki.
A što se tiče materijala, to su 
obična koža, koža reptila (zmijska, krokodilska) i ona sa patentima, saten, čipka i ponegde krzno. Da počnem:
1. 
Koža reptila – ovde je opet više zastupljena zmijska od krokodilske kože. Dosta su je iskoristili Giorgio Armani, Chloe, Louis Vuitton i drugi u svojim kolekcijama. Modeli: Gucci i Michael Kors


  

2. Saten – cipele od ovog materijala baš i ne mogu da se nose u svakodnevnim prilikama. One spadaju u specijalne cipele. Takve cipele čuvamo u kutiji ili na posebnom mestu, za posebe prilike i kad ih obučemo odmah se osećamo moćno, seksi, samopouzdanje raste i ne postoji muškarac koga ne možemo da osvojimo i podredimo svojim potrebama, barem to veče, dok ih nosimo. Ove jeseni postoji šiiroka paleta, veliki izbor cipela od satena koje savršeno pristaju uz neku koktel haljinicu..ili dugačku haljinu (zavisi od prilike i ukusa naravno), pod konac skupljena ravna kosa ili pušteni nežni talasi, malo šminke (istaknute oči, usne ili jagodice, kako kod koje), omiljeni parfem i spremne smo za ulogu kraljice večeri! Tamno plave je kreirao Jason Wu.



3. Platforme – one su ove godine baš napravile revoluciju u svetu mode. Bilo ih je u svakakvim bojama, teksturama, razni modeli. E pa, ne napuštaju nas ni na jesen, samo što im je izgled sad nekako 'skromniji'. Platforme by Christian Louboutin.
  

4. Čipka – i ona je prešla iz proleća, preko leta, pa evo sve do jeseni, samo što je u toplijim mesecima bila sva slatka, blaga, ne napadna, dok je sad mračnija, napadnija i više seksi. Crne by Salvatore Ferragamo, bordo by Christian Dior.



 5. Kajšići – opet se vraćaju na modne piste, veoma su slatki i seksi po mom mišljenju, a opet mogu biti i izazovni, zavisi od modela cipele.
Christian Dior i Louis Vuitton.



6. Prevrnuta koža – kad još malo zahladni, vreme je da izvadim svoje braon čizme od prevrnute koze koje sežu do kolena, jer evo ih svuda. Veoma su elegantne i luksuzne. Ovde sam odabrala model Diane von Furstenberg koji je, može se reći, jedan od predstavnika pravila ove sezone – tamno plava i prevrnuta koža. A mnogo su slatke i ove sive Isabele Marrant.




7. Puna štikla - taman malo stabinosti i elegancije u 1, pogotovu za ovo hladnije i kišovitije vreme koje nam dolazi.


Divnih li modela. Zaista. Zato nemojte tugovati za letom, već iskoristite jesen – boje, materijale, kaputiće, džemperiće i sve to ukombinujte sa parom dobrih cipela i tašnom i nema vam ravne. Nadam se da vam se dopada moj izbor. Do sledećeg post-a..

Sara

4 comments:

  1. OMG!! Go OBOZAVAM postov(ne post kako pred praznik.. da se razbereme) Profesionalniot nacin na pisuvanje gi proshiruva umovite na mladite i im dava sosema nova perspektiva za nacinot na oblekuvanje! Ednostavno ostanav bez zborovi WTF?! ^^ Samo taka prodolzi Saro te pratam! Ne u nekoj gej smisol pliz :*

    ReplyDelete
  2. Одличен пост и добар избор на фотографии.
    Морам да кажам дека за мене, најлош избор се секако последните чевли со дебела штикла, ми делуваат мошне неудобни и неженствени, но сепак зборувам субјективно. :)

    http://sassycasual.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Најмногу ми се допаѓа штиклата си платформа!
    Инаку прекрасен пост!

    http://fashioncareofwoman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. i LOVE THOSE fringe boots gorgeous and the turqiouse shoes ffffffab!

    ReplyDelete