Иако денеска е 19 Август и до есента има уште скоро месец дена, морам да признаам дека веќе ми се смачи од ненормалното топло време во Скопје. И искрено се радувам на есента и дождливите ладни денови (иако знам дека после ќе кукам за сонце).
Со мислата за поладно време започнав со разгледување на сите есенски колекции за 2011, и морам да кажам дека навистина многу од колекциите ме воодушевија. Преполно со бои, дезени, принтови, текстури, крзно, пердуви, светки, итн.
Friday, August 19, 2011
Tuesday, August 16, 2011
Lava Cake
Evo još jednog zanimljivog (i ukusnog) recepta!
Lava cake ili toplo-ladno desert sam jela 1. put juče, sa Arjom, sestrom od tetke, u lounge bar-u 'Objectif' (da znam ' nije ni Objektif ni Objective :P spoj dve kulture valjda..) u Ohridu, tačnije na ohridskom keju.
Dve porcije lava cake-a i 2 limunade, koje su bile neverovatno, rtuć kisele (treba vam najmanje 3 kesice šećera, mislim ako ikad odete u Ohrid, sednete u Objectif i naručite limunadu).
Lava Cake (ili toplo-ladni kolač ili sever-jug) :
Potrebno je:
500gr crne čokolade (za kuvanje, normalno)
Kako god da odlučite, ponesite laptop sa sobom (im a net-a u Objectif-u) i uz diivan kolač i atmosferu, uživajte u modnim savetima moje Mateje ^^
Sara
Lava cake ili toplo-ladno desert sam jela 1. put juče, sa Arjom, sestrom od tetke, u lounge bar-u 'Objectif' (da znam ' nije ni Objektif ni Objective :P spoj dve kulture valjda..) u Ohridu, tačnije na ohridskom keju.
Dve porcije lava cake-a i 2 limunade, koje su bile neverovatno, rtuć kisele (treba vam najmanje 3 kesice šećera, mislim ako ikad odete u Ohrid, sednete u Objectif i naručite limunadu).
Arja :))
Lava Cake x)
Uglavnom, bilo je baaaš ukusno i preporučujem svakome!
A sada recept :)) Ima ih dosta na internetu, ja sam izabrala 1.Lava Cake (ili toplo-ladni kolač ili sever-jug) :
Potrebno je:
500gr crne čokolade (za kuvanje, normalno)
10 jaja
125gr putera
200gr brašna
500gr sladoleda od vanile (ili jagode)
300gr mlevenih oraha (nije neophodno)
Priprema:
Čokoladu i puter zajedno rastopite na pari. Kada se lepo rastopi i sjedini, skonite čokoladu s vatre da se ohladi, pa umutite jaja i polako dodajte u čokoladu. Mešajte sa žicom i polako dodajte brašno, i dalje mešajte i onda na karju dodajte orahe (ako imate/želite) i opet mešajte.
Smesu stavite u modle koje prethodno premažete puterom i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, 5min.
Sliuži se sa 1 kuglom sladoleda od vanile ili jagode, dekoracija po iyboru, ali ne mešajte previše ukuse. :) Brzo i jednostavno! :D
Smesu stavite u modle koje prethodno premažete puterom i stavite da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, 5min.
Sliuži se sa 1 kuglom sladoleda od vanile ili jagode, dekoracija po iyboru, ali ne mešajte previše ukuse. :) Brzo i jednostavno! :D
Znam znam, 10 jaja je puno, ali stvarno je divan desert :))
Ako ne želite da tošite jaja ili vas mrzi (zaboga -.-') da se igrate poslastičara, dođite u Ohrid u Objectif , toplo-ladno košta 189den ili oko 3e.Kako god da odlučite, ponesite laptop sa sobom (im a net-a u Objectif-u) i uz diivan kolač i atmosferu, uživajte u modnim savetima moje Mateje ^^
Sara
Monday, August 15, 2011
Friday, August 12, 2011
3 Items = 4 Looks
Според мене, смислата на модата и градењето на сопствениот стил се состои во тоа да се искористи максимумот од она што го поседуваш. А тоа значи да комбинираш, да експериментираш и да смислуваш нови комбинации со тоа што го имаш дома.
Но сепак сметам дека, за една комбинација да изгледа совршено, потребни се додатоците: чевли, чанти, накит, марами, ремени, наочари, итн. Тие ќе ви помогнат да создадете различни изгледи.
Flowers, flowers, flowers!
This is the combination I wore a couple of days ago when I was having lunch with my cousin Arja. She took the pictures of me with her new camera and trust me when I say this - 1 day, I'll have the same camera!
Thursday, August 11, 2011
Bright eye liner
Мојата рутина на шминкање на очите воглавном се состои од smokey eye изглед или едноставно црно моливче за очи и маскара (кога навистина немам време). Но летово некако имав се освен време. Па ми здосади едноставниот начин на шминкање. Прво бидејќи воопшто не ги истакнуваше моите очи, кои меѓудругото се плави и второ затоа што, ете така некако успеа да ми стане досадно и далеку од интересно. (Да сеуште зборувам за шминкање на очите.)
Па наместо црно моливче одлучив да купам, неколку моливчиња за очи во најразлични бои, пред се јаки бои. Но како што во нашите продавници ретко кога има тоа што го бараш, јас купив само 2 моливчиња во тиркизна и сребрена боја. И така централен дел во шминкањето на очите стана моето ново омилено тиркизно моливче. Само една тенка црта и многу маскара се доволни за впечатлив но интересен изглед.
Експериментирајте со боите, сепак е лето и тоа е дозволено. Кога ако не сега. Наместо суптилни и нежни нијанси, изберете јаки и впечатливи бои. Тиркизно, циклама, корално црвено, портокалово, зелено, лилаково, па дури и жолто. Сигурно ќе бидете забележани.
За дневна прошетка доволно ви е да ги нашминкате очите, а усните да ги оставите неутрални со малку безбоен сјај, и малку руменило на лицето. За вечерно излегување можете усните да ги нашминкате појако. Но сепак внимавајте да не изгледате како да сте маскирани за Ноќта на вештерките.
Уживајте во летото и боите.
Матеја
Па наместо црно моливче одлучив да купам, неколку моливчиња за очи во најразлични бои, пред се јаки бои. Но како што во нашите продавници ретко кога има тоа што го бараш, јас купив само 2 моливчиња во тиркизна и сребрена боја. И така централен дел во шминкањето на очите стана моето ново омилено тиркизно моливче. Само една тенка црта и многу маскара се доволни за впечатлив но интересен изглед.
Експериментирајте со боите, сепак е лето и тоа е дозволено. Кога ако не сега. Наместо суптилни и нежни нијанси, изберете јаки и впечатливи бои. Тиркизно, циклама, корално црвено, портокалово, зелено, лилаково, па дури и жолто. Сигурно ќе бидете забележани.
За дневна прошетка доволно ви е да ги нашминкате очите, а усните да ги оставите неутрални со малку безбоен сјај, и малку руменило на лицето. За вечерно излегување можете усните да ги нашминкате појако. Но сепак внимавајте да не изгледате како да сте маскирани за Ноќта на вештерките.
Уживајте во летото и боите.
Матеја
Kiwi Juice
Pitam se – zašto je, pobogu, u današnje vreme toliko teško naći sok od kivija u ohridskim kafićima i prodavnicama?! Jedan jedini kafić 'Nemo', u kome sam ga i otkrila pre par godina, se zatvorio i sad cvrc, ostadoh ja bez i najmanjeg izvora soka od kivija!
Kad god bih izašla sa dečkom negde na piće i tražila sok od kivija (koji, naravno, nemaju) on bi mi se smejao, jer verovatno misli da tražim nemoguće. I tako smo mi seli u Kadmo Bar u centru Ohrida da malo predahnemo. Jedan irish nescafe i icetea od breskve kasnije, eto ti nas u šetnji po vrućini. Meni je uvek pri ruci Becutan spf 30, a on se čeliči bez kreme, neće da se 'macka'. Šetkamo se mi tako, kad ono, nešto se zeleni u kanti za đubre. Slučajno bacim pogled, kad ono, ni manje ni više, nego prazni tetrapak u kome je nekad bilo 1l soka od kivija!!! Aaaaahh, da li je moguće?! Ja mu ga pokazem i sad više ne misli da sam luda (bar što se soka od kivija tiče).
I tako ja odem u 3 različite prodavnice sa ciljem da nađem taj sok!....I nigde ga nije bilo. Izgleda da ja nisam jedina oduševljena obožavateljka endemičnog soka od kivija. Da li ću se ikad ili bar u skorije vreme sastati sa predmetom mog obožavanja? To sa sigurnošću ne mogu da tvrdim, ali sigurno ću vas obavestiti kad se to dogodi.
Kad god bih izašla sa dečkom negde na piće i tražila sok od kivija (koji, naravno, nemaju) on bi mi se smejao, jer verovatno misli da tražim nemoguće. I tako smo mi seli u Kadmo Bar u centru Ohrida da malo predahnemo. Jedan irish nescafe i icetea od breskve kasnije, eto ti nas u šetnji po vrućini. Meni je uvek pri ruci Becutan spf 30, a on se čeliči bez kreme, neće da se 'macka'. Šetkamo se mi tako, kad ono, nešto se zeleni u kanti za đubre. Slučajno bacim pogled, kad ono, ni manje ni više, nego prazni tetrapak u kome je nekad bilo 1l soka od kivija!!! Aaaaahh, da li je moguće?! Ja mu ga pokazem i sad više ne misli da sam luda (bar što se soka od kivija tiče).
I tako ja odem u 3 različite prodavnice sa ciljem da nađem taj sok!....I nigde ga nije bilo. Izgleda da ja nisam jedina oduševljena obožavateljka endemičnog soka od kivija. Da li ću se ikad ili bar u skorije vreme sastati sa predmetom mog obožavanja? To sa sigurnošću ne mogu da tvrdim, ali sigurno ću vas obavestiti kad se to dogodi.
Sara
Wednesday, August 10, 2011
Irish Coffee Lover
Pozdraav dragi ljudi!
Dugo sam razmišljala o tome sa kojom temom da počnem ovaj blog, koji smo pre par dana napravile jedna od mojih najboljih prijateljica i ja. I konačno sam došla na ideju da to bude recept za irish coffee i otkriće istog. Ne onaj Nescafe Irish, nego onaj pravi sa originalnim irskim viskijem.
To nam je inače omiljena kafa ovog leta. Otkrila sam ga u irish pub-u ''Balaban'' u Ohridu i to sve zahvaljujući mom dečku kome se prijeo giros.
I tako ja, naviknuta na onaj malo pre spomenuti Nescafe Irish, koji je, razume se, blaži, uzmem veliki gutljaj, ne pripremljena na taj, novi ukus kafe sa viskijem ili mogu slobodno reci viskija sa kafom, samo što se nisam zagrcnula.
NAPOMENA: Ljudi koji inače ne piju bi trebalo da uzimaju male gutljaje uz obaveznu čašu vode pri ruci.
Ali navikla sam s posle 3. gutljaja..i svaki čas sam proveravala da me nije 'udario' alkohol (da znam-jadno).
A sada recept za "Klasičnu irsku kafu" :
oko 170g tople, sveže skuvane kafe
1 kafena kašičica žutog šećera
42,5g vašeg omiljenog irskog viskija
mileram
Mileram ulupati dok ne postane kao šlag. Možete dodati šećer, običan ili u prahu, da zasladite (zavisi od ukusa). Stavite ga u frižider da se prohladi. Kada skuvate svežu kafu, pomešajte je sa žutim šećerom i viskijem. Onda stavite šlag na vrh šolje i uživajte u svojoj prvoj, domaćoj kafi sa irskim viskijem! ;))
Sara
Dugo sam razmišljala o tome sa kojom temom da počnem ovaj blog, koji smo pre par dana napravile jedna od mojih najboljih prijateljica i ja. I konačno sam došla na ideju da to bude recept za irish coffee i otkriće istog. Ne onaj Nescafe Irish, nego onaj pravi sa originalnim irskim viskijem.
To nam je inače omiljena kafa ovog leta. Otkrila sam ga u irish pub-u ''Balaban'' u Ohridu i to sve zahvaljujući mom dečku kome se prijeo giros.
I tako ja, naviknuta na onaj malo pre spomenuti Nescafe Irish, koji je, razume se, blaži, uzmem veliki gutljaj, ne pripremljena na taj, novi ukus kafe sa viskijem ili mogu slobodno reci viskija sa kafom, samo što se nisam zagrcnula.
NAPOMENA: Ljudi koji inače ne piju bi trebalo da uzimaju male gutljaje uz obaveznu čašu vode pri ruci.
Ali navikla sam s posle 3. gutljaja..i svaki čas sam proveravala da me nije 'udario' alkohol (da znam-jadno).
A sada recept za "Klasičnu irsku kafu" :
oko 170g tople, sveže skuvane kafe
1 kafena kašičica žutog šećera
42,5g vašeg omiljenog irskog viskija
mileram
Mileram ulupati dok ne postane kao šlag. Možete dodati šećer, običan ili u prahu, da zasladite (zavisi od ukusa). Stavite ga u frižider da se prohladi. Kada skuvate svežu kafu, pomešajte je sa žutim šećerom i viskijem. Onda stavite šlag na vrh šolje i uživajte u svojoj prvoj, domaćoj kafi sa irskim viskijem! ;))
Sara
Subscribe to:
Posts (Atom)